Rullekake!

Heisann!
Jeg bare tenkte siden jeg drev lagde rullekake, s kunne jeg bare legge uten oppskrift for ha noe gjre!
Da setter jeg bare igang:

Det du trenger er:
- 3 egg
- 1 dl sukker
- 1,5 dl hvetemel
- 1/4 ts bakepulver
- Husk at ovnen skal st p 250 grader, over og undervarme.

Frst tar du klekker 3 egg oppi en bolle:



Her har de kommet oppi bollen.
S tar du heller oppi 1 dl sukker:



Her har sukkeret kommet oppi.
Deretter tar du en mixmaster (som er best) blander det helt til du kan skrive "Ole" med rre rennende ned fra vispene i rra. Da fr du eggedosis. Nr du skriver "Ole", skal O'en st igjen i rra nr E'en er ferdigskrevet.



Her er da eggedosisen ferdig. Jeg fikk ikke tatt bilde nrjeg skrev navnet, men det var kanskje ikke s viktig. Regner vel med at alle skjnner det jeg mente.

S nr eggedosisen er ferdig s tar du fram en slikkepott og en sikt. Deretter finner du frem 1,5 dl hvetemel og sikter det oppi eggedosisen, og deretter tar du 1/4 eller en kvart ts bakepulver som jeg liker kalle det og sikter det ogs oppi.
N tar du frem slikkepotten, og vender hvetemelet og bakepulveret forsiktig inn i eggedosisen. Du m vre forsiktig og du m IKKE gjre det fort, for da blir rren tung og tett. Og da blir den ikke god.



Her er jeg da ferdig med vende det inn.
S finner du frem en stekebrett og legger bakepapir opp. S heller du rren ut p bakepapiret og begynner smre utover. Prv f den helt ut i kantene, da blir rullekaken lengre.



Her har jegsmrt det utover.

Nr du har gjort det, setter du den inn midt i ovnen i ca. 5 minutter. (Den skal vre lys gulbrun).



Her er den da inne i ovnen.
Mamma, hvis du leser dette, stekovnsdra trenger en liiten vask.

S nr den har sttt inne i ovnen i ca. 5 minutter, tar du den ut og legger den p noe snn at den ikke ligger rett p kjkkenbenken. Den er nemlig GLOVARM. S tar du og fukter et hndkle i lunket vann og vrir opp opp godt. Det skal ikke renne noe ned fra den. s legger du den over kaka, og henter en rist. Deretter tar du den opp ned opp hndkle igjen, og tar godt tak p begge sider av bde rista og stekeplaten og snur den andre vei (snn opp ned) og legger den ned igjen. Deretter tar du av stekeplaten og drar forsiktig av bakepapiret. S kan du smre p det du vil ha p inni rullekaken, ogs ruller du den sammen helt vanlig. Det gjr ikke noe om det kommer noen sprekker i den, det er helt vanlig.



Her er min rullet sammen.

S m du avkjle den litt fr du skjrer den opp, jeg satt den litt i kjleskapet, og begynte litt med lekser.
S nr du synes den er ferdig avkjlet, s kan du begynne skjre den opp.



Snn ble min :-)

Uff, flte dette ble et UTROLIG langt innlegg, men det var hvertfall det jeg ville informere om.
S lykke til om du har tenkt til lage en rullekake, og hper du flger min oppskrift (okei, ikke jeg som har laget oppskriften, men du skjnner tegninga)

- Har dere laget rullekake fr?

~ Blogges

2 kommentarer

Jeanett

08.jan.2010 kl.18:18

Det der ser bare DIGG ut!

susannlarseen

08.jan.2010 kl.18:45

Jeanett: taha, tusen takk! :-) <3

Skriv en ny kommentar

susannlarseen

susannlarseen

14, Drammen

ei glad jente :-)

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits