Rullekake!

Heisann!
Jeg bare tenkte siden jeg drev å lagde rullekake, så kunne jeg bare legge ut en oppskrift for å ha noe å gjøre!
Da setter jeg bare igang:

Det du trenger er:
- 3 egg
- 1 dl sukker
- 1,5 dl hvetemel
- 1/4 ts bakepulver
- Husk at ovnen skal stå på 250 grader, over og undervarme.

Først tar du å klekker 3 egg oppi en bolle:Her har de kommet oppi bollen.
Så tar du å heller oppi 1 dl sukker:Her har sukkeret kommet oppi.
Deretter tar du en mixmaster (som er best) å blander det helt til du kan skrive "Ole" med røre rennende ned fra vispene i røra. Da får du eggedosis. Når du skriver "Ole", skal O'en stå igjen i røra når E'en er ferdigskrevet.Her er da eggedosisen ferdig. Jeg fikk ikke tatt bilde når jeg skrev navnet, men det var kanskje ikke så viktig. Regner vel med at alle skjønner det jeg mente.

Så når eggedosisen er ferdig så tar du fram en slikkepott og en sikt. Deretter finner du frem 1,5 dl hvetemel og sikter det oppi eggedosisen, og deretter tar du 1/4 eller en kvart ts bakepulver som jeg liker å kalle det og sikter det også oppi.
Nå tar du frem slikkepotten, og vender hvetemelet og bakepulveret forsiktig inn i eggedosisen. Du må være forsiktig og du må IKKE gjøre det fort, for da blir røren tung og tett. Og da blir den ikke god.Her er jeg da ferdig med å vende det inn.
Så finner du frem en stekebrett og legger bakepapir oppå. Så heller du røren ut på bakepapiret og begynner å smøre utover. Prøv å få den helt ut i kantene, da blir rullekaken lengre.Her har jeg smørt det utover. 

Når du har gjort det, setter du den inn midt i ovnen i ca. 5 minutter. (Den skal være lys gulbrun).Her er den da inne i ovnen.
Mamma, hvis du leser dette, stekovnsdøra trenger en liiten vask.

Så når den har stått inne i ovnen i ca. 5 minutter, tar du den ut og legger den på noe sånn at den ikke ligger rett på kjøkkenbenken. Den er nemlig GLOVARM. Så tar du og fukter et håndkle i lunket vann og vrir opp opp godt. Det skal ikke renne noe ned fra den. så legger du den over kaka, og henter en rist. Deretter tar du den opp ned oppå håndkle igjen, og tar godt tak på begge sider av både rista og stekeplaten og snur den andre vei (sånn opp ned) og legger den ned igjen. Deretter tar du av stekeplaten og drar forsiktig av bakepapiret. Så kan du smøre på det du vil ha på inni rullekaken, også ruller du den sammen helt vanlig. Det gjør ikke noe om det kommer noen sprekker i den, det er helt vanlig.Her er min rullet sammen.

Så må du avkjøle den litt før du skjærer den opp, jeg satt den litt i kjøleskapet, og begynte litt med lekser.
Så når du synes den er ferdig avkjølet, så kan du begynne å skjære den opp.Sånn ble min :-)

Uff, følte dette ble et UTROLIG langt innlegg, men det var hvertfall det jeg ville informere om.
Så lykke til om du har tenkt til å lage en rullekake, og håper du følger min oppskrift (okei, ikke jeg som har laget oppskriften, men du skjønner tegninga)

- Har dere laget rullekake før?

~ Blogges

2 kommentarer

Jeanett

08.jan.2010 kl.18:18

Det der ser bare DIGG ut!

susannlarseen

08.jan.2010 kl.18:45

Jeanett: taha, tusen takk! :-) <3

Skriv en ny kommentar

susannlarseen

susannlarseen

14, Drammen

ei glad jente :-)

Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits